Αφράτα τηγανόψωμα



ΑΦΡΑΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

Αφράτα σαν σφουγγάρι, με μέλι χωρίς τηγάνισμα!!

Υλικά
1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη για τη μαγιά
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
Περίπου 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Γέμιση: 
500 γρ. γαλομυζήθρα
(βάλτε ό,τι έχετε... φέτα, ξινομυζήθρα, κατίκι κλπ)
Αφήνω λίγο να ανέβει, όχι πολύ ώρα.
Πλαταίνω το ζυμάρι στο χέρι, βάζω τη γέμιση, κάνω πουγκί και του δίνω μετά στρογγυλό σχήμα πατώντας το με πλάστη ή με το χέρι.
Λαδώνω με πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνω κι από τις δύο μεριές. 
Όχι στο τέρμα η κουζίνα, για να ψηθεί εσωτερικά!
Είναι μούρλια και τα τρώμε με μέλι από πάνω.
Έβγαλα 10 μπαμπάτσικα τηγανόψωμα.


Credits:
μαρια παπαχαραλαμπους
Lena's CookingΑφράτα τηγανόψωμα