Οι υπέροχες κρέπες της Λουίζας!



ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΑΣ!

Αυτές τις υπέροχες κρέπες τις φτιάχνω εδώ και μία 20ετία και τις ονόμασα της Λουίζας προς τιμήν της αγαπημένης μου φίλης, που πριν χρόνια μου έδωσε τη συνταγή για να εντυπωσιάσω το τότε αγόρι μου και τωρινό μου σύζυγο.
Και τα κατάφερα! :) 
Τώρα πλέον τις κάνουμε παρέα και τις απολαμβάνουμε είτε γλυκές είτε αλμυρές!
Γίνονται ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΕΣ και είναι πανεύκολες!
Δοκιμάστε τες και είμαι σίγουρη πως θα τις φτιάχνετε συνέχεια!!


Εμείς εχθές κάναμε διπλή δόση αλλά σας δίνω τα υλικά για μία δόση που βγαίνουν περίπου 6 με 7 κρέπες.

Υλικά (για 6 - 7 κρέπες)

  • 1 μεγάλο νεροπότηρο* φρέσκο γάλα 
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
  • 3 κ.γ. Βιτάμ (κρύο)
  • αλάτι
*το δικό μου νεροπότηρο είναι 330ml αλλά το έχω δοκιμάσει και με μικρότερο και γίνονται εξίσου ωραίες. Αρκεί που με το ίδιο ποτήρι μετράμε γάλα και αλεύρι.

Εκτέλεση

  1. Βάζω όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι (τα παίρνει ακριβώς) και τα χτυπάω 5 - 6 φορές μέχρι να ενωθούν και γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
  2. Αν θέλω τα χτυπάω με μίξερ, απλά με το μούλτι μου φαίνεται ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία.
  3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο να κάψει, στο τέρμα της θερμοκρασίας του ματιού της κουζίνας μου.
  4. Μόλις ζεσταθεί κατεβάζω τη θερμοκρασία (το μάτι της κουζίνας μου φτάνει μέχρι το 9 οπότε κατεβάζω στο 7) και τότε με τη μεγάλη κουτάλα της σούπας παίρνω από το μείγμα μου, ρίχνω στο κέντρο του τηγανιού και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις κουνάω το τηγάνι ώστε να καλυφτεί ο πάτος του.
  5. Μόλις αρχίσει να κάνει μικρές φουσκαλίτσες (δε θέλει πολύ, 5 - 6 δευτερόλεπτα...) με μια σπάτουλα ξεκολλάω με προσοχή γύρω - γύρω τις άκρες της κρέπας και γυρίζω να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (από την άλλη μεριά θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο).
  6. Έτοιμη!
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε όλες τις κρέπες.
  8. Δεν χρειάζεται να ξαναβουτυρώσουμε το τηγάνι μας!
  9. Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε! 
  10. Εμείς κάναμε γλυκές κρέπες με Μερέντα, μπανάνα και μπισκότο και αλμυρές με τυροσαλάτα, γαλοπούλα και κασέρι.
  11. Όπως και να τις κάνετε γίνονται τέλειες!


Credits:

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οι υπέροχες κρέπες της Λουίζας!