Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά

600 γρ. κιμά ανάμικτο
4 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
κανέλα προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
αλάτι
πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σάλτσα ντομάτας

3 - 4 ντομάτες τριμμένες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κίμινο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε 1/2 ποτηράκι ΚΡΑΣΙ και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και αφήνουμε να βράσει.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι.
Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
Βράζουμε το ρυζάκι με αναλογία 2 νερό - 1 ρύζι και λίγο αλάτι για 10 λεπτά και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki