Σουτζουκάκια Σμυρνέικα



ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Υλικά
600 γρ. κιμά ανάμικτο
4 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
κανέλα προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
αλάτι
πιπέρι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σάλτσα ντομάτας
Υλικά
3 - 4 ντομάτες τριμμένες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κίμινο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε 1/2 ποτηράκι ΚΡΑΣΙ και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και αφήνουμε να βράσει.

Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι.
Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
Βράζουμε το ρυζάκι με αναλογία 2 νερό - 1 ρύζι και λίγο αλάτι για 10 λεπτά και σερβίρουμε.


Credits:
Marina Hatzidaki
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα