Πεντανόστιμα και δροσερά ταρτάκια


ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ

Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
220 γρ. βούτυρο κρύο
100 γρ. άχνη
25 γρ. γάλα
1 αυγό
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν

Κρέμα
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
6 κρόκους
2 αυγά ολόκληρα
40 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση για τις βάσεις
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μικρή ταχύτητα με το φτερό και σιγά - σιγά αυξάνουμε μέχρι να δέσει το ζυμαράκι μας. Δεν θέλει πολύ ώρα.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, καλύτερα όλο το βράδυ. 
Ανοίγουμε το φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες σε λεπτό φύλλο, κόβουμε με κουπατ και τα βάζουμε ανάποδα πάνω στις θήκες για μάφινς.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις τους για να μην φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα αλοιφουμε αν θέλουμε με λιωμένη κουβερτούρα για να τα διατηρήσουμε τραγανά.

Κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρολιτσα το γάλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και την ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Παίρνουμε το ζεστό γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα αυγών χτυπώντας τα συνεχώς .
Στην συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα πάλι μέσα στην κατσαρολιτσα.
Την τοποθετούμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μέχρι να δούμε ότι η κρέμα μας έχει δέσει.
Την αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ να κρυώσει πολύ πιο εύκολα και καλυπτουµε ακουµπωντας επάνω στην επιφάνεια τη µεµβρανη για να μην πιάσει κρούστα.
Αφού κρυώσει την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει γεμίζουμε τα ταρτακια με την κρέμα αφήνοντας ενα μικρό κενό για να διακοσμησουμε αν θέλουμε με την σαντιγί. Ή αν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι και βάζουμε από πάνω φρούτα.

   

Credits:
Eleni Kalaitzidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πεντανόστιμα και δροσερά ταρτάκια