ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αυτά τα νηστίσιμα Cookies είναι η ιδανική επιλογή για γλυκές στιγμές χωρίς τύψεις! Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα γεύση, φτιάχνονται πανεύκολα με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά
- 200 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (νηστίσιμες)
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η άχνη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης ή δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα, για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθακη, συνταγή: Ευφροσύνη Αποστολοπουλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!