Κουλουράκια Σμυρνέικα


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Υλικά
250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή φρέσκο γάλακτος
3/4 (για όποιον τα θέλει πιο γλυκά 1 κούπα) κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1/4 κούπας γάλα
3/4 κουταλιάς γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη)
περίπου 550 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ. (τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια)
1 και μισή κουταλιά γλυκού baking powder
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Θέλει περίπου 15λεπτά ανακατεύοντας τακτικά τα πλαϊνά.
Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά σταδιακά.
Προσθέστε τη μαστίχα, το γάλα, το baking και λίγο - λίγο το αλεύρι. Θα πάρει μισό κιλό και λίγο ακόμα (1/2 κούπα), όσο να μην κολλάει στα χέρια.
H ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να ξεκολλάει ελαφρά από τα τοιχώματα του μπολ.  Δεν χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο.
Αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια.
Τοποθετήστε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε προσεκτικά με τον αραιωμένο κρόκο αυγού.
Ψήστε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 - 25 λεπτά).


Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κουλουράκια Σμυρνέικα