Τραγανές λαδόπιτες



ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΛΑΔΟΠΙΤΕΣ

Όπως παλιά...

Υλικά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ούζο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη
ρίγανη
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε το βούτυρο στο χλιαρό νερό.
Μετά ρίχνουμε το λάδι, το ούζο, το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη ψωμιού.
Στο τέλος ανακατεύουμε τη φέτα μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε για 20 - 30' να ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπαλάκια και με την παλάμη μας τα κάνουμε στρογγυλές πιτούλες (ανοίγουν πανεύκολα).
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μία - μία τις πιτούλες μας μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε είτε όπως είναι, είτε με μέλι.
Είναι πολύ νόστιμες.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Τραγανές λαδόπιτες