ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΛΑΔΟΠΙΤΕΣ
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ούζο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη
- ρίγανη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε το βούτυρο στο χλιαρό νερό.
- Μετά ρίχνουμε το λάδι, το ούζο, το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη ψωμιού.
- Στο τέλος ανακατεύουμε τη φέτα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αφήνουμε για 20 - 30' να ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπαλάκια και με την παλάμη μας τα κάνουμε στρογγυλές πιτούλες (ανοίγουν πανεύκολα).
- Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μία - μία τις πιτούλες μας μέχρι να ροδίσουν.
- Τις σερβίρουμε είτε όπως είναι, είτε με μέλι.
- Είναι πολύ νόστιμες.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!