Ρολό γαλλικό με σαντιγί και σπιτική μαρμελάδα φράουλα


ΡΟΛΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά
6 αυγά
6 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτί μεταλλικό Μόρφατ

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Μέσα στους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη, προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο και την βανίλια.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε σιγά - σιγά την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
Χτυπάμε τη Μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και την απλώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι.
Τυλίγουμε προσεχτικά αφού παράλληλα ξεκολλάνε και το ρόλο από το αλουμινόχαρτο. 
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη είτε γαρνίρουμε με σαντιγί.
Έκανα βέβαια κάποιες μικρές παραλλαγές έβαλα 2 βανίλιες στο παντεσπάνι και όταν χτύπησα τη μόρφατ έβαλα άλλη μια βανίλια και 8 κ.σ ζάχαρη άχνη.
Α! έβαλα και σπιτική μαρμελάδα φράουλα στη γέμιση.


Credits:
erasitexnies (συνταγή)
Elina Gelina (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ