
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ
Γρήγορο εύκολο και πολύ νόστιμο !!!!!!
Υλικά
- 3 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- μια μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ πάπρικα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού, κρασί
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 κιλό πένες
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να γυαλίζει.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και την πιπέρια κομμένη σε λεπτές λωρίδες και γυρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση προσθέτοντας ελάχιστο νεράκι.
- Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος της σάλτσας προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο από το νερό.
- Όταν είναι έτοιμες οι πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα με μια τρυπητή κουτάλα.
- Αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
