Πένες με σάλτσα τόνου

Πένες με τόνο

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ


Γρήγορο εύκολο και πολύ νόστιμο !!!!!!


Υλικά

  • 3 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • μια μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ πάπρικα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού, κρασί
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κιλό πένες


Εκτέλεση 

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να γυαλίζει.
  2. Προσθέτουμε την πάπρικα και την πιπέρια κομμένη σε λεπτές λωρίδες και γυρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση προσθέτοντας ελάχιστο νεράκι.
  5. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες.
  6. Προς το τέλος του μαγειρέματος της σάλτσας προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο από το νερό.
  7. Όταν είναι έτοιμες οι πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα με μια τρυπητή κουτάλα.
  8. Αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Πένες με τόνο

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!