Μαρμελάδα ροδάκινο με χυμό βύσσινο



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

Υλικά
2 κιλά ροδάκινα καθαρισμένα
2 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι χυμό βύσσινο (εμπορίου)
χυμό από μισό λεμόνι
 
Εκτέλεση
Αφού έχω καθαρίσει τα ροδάκινα, τα βάζω στην κατσαρόλα και τα λιώνω με το ραβδομπλέντερ.
Εάν δεν έχετε βάλτε τα λίγα - λίγα στο μούλτι ή λιώστε τα με τα χέρια. Όχι τελείως, να μείνουν λίγα κομματάκια.
Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω την ζάχαρη και τον χυμό βύσσινο.
Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνω την φωτιά και ξαφρίζω με την κουτάλα μου.
Όταν σταματήσει να βγάζει αφρούς σημαίνει πως η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη.
Τότε ρίχνω τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύω και μόλις περάσει ένα λεπτό αποσύρω από τη φωτιά.
Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.


Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις