Λουκουμάδες εκπληκτικοί!


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!

Τραγανοί έξω και αφράτοι μέσα.
Δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! 
Προσέξτε μόνο την υφή του χυλού να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός.
Εγώ έφτιαξα τους μισούς με μέλι και καρύδι και τους υπόλοιπους με σοκολάτα λιωμένη και μπισκότο.

Υλικά
4 κούπες τσαγιού αλεύρι (γ.ο.χ)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας χυλός μέτριος (ούτε πηχτός ούτε αραιός)
ελαιόλαδο 2 κ.σ.

Έξτρα μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός.
Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο και πάμε στην τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες.
Ένας τρόπος ο πιο παλιός είναι αυτός που μου μάθε η μαμά μου, παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε πιέζουμε να βγει απ' το επάνω μέρος λίγη ζύμη βγαίνει στρογγυλή και ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι. Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!
Δεύτερος τρόπος παίρνουμε με το κουτάλι ζύμη και γέρνουμε ρίχνουμε στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα με το δάχτυλο τη ζύμη.
Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις απανωτές!
Διάλεξα το δεύτερο τρόπο!
Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες γίνονται τραγανοί εξωτερικώς ,αφράτοι μέσα, και τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα!


Credits:
Βάνα Ντελή (συνταγή)
Maria Kapodistria (εκτέλεση)
Μαγειρέματα ''Deli''cious!