Κοκοράκι κρασάτο



ΚΟΚΟΡΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζω το ΚΟΚΟΡΑΚΙ πολύ καλά.
Βάζω το ΣΚΟΡΔΟ, το ΚΡΕΜΜΥΔΙ, την ΠΙΠΕΡΙΑ και αφήνω να μαλακώσουν.
Σβήνω με ΚΡΑΣΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζω την ΝΤΟΜΑΤΑ.
Βράζω μέχρι να βγουν τα ζουμάκια της ντομάτας και ρίχνω ΝΕΡΑΚΙ.
Στη συνέχεια ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ, ρίχνω 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, μισό ΞΥΛΑΡΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ και μερικά ΜΠΑΧΑΡΙΑ.
Κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω σχεδόν να γίνει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ανοίγω την κατσαρόλα και βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα.
Ωστόσο έχω βράσει τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ και έχω ρίξει καυτό ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και ΜΥΖΗΘΡΑ.
Παίρνω λίγο ΖΩΜΟ από το κοκοράκι και ανακατεύω τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ με ζεστό μάτι (όχι ανοιχτό) έτσι παίρνουν γεύση.
Στο τέλος προσθέτω ΜΥΖΗΘΡΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο κόκορας είναι χωριάτικος θέλει αρκετό βράσιμο πρώτα).


Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ