Πάστα σκόρδου



ΠΑΣΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

Η πάστα σκόρδου είναι μια απλή και χρήσιμη παρασκευή που μας διευκολύνει και μας εξοικονομεί χρόνο στην κουζίνα καθώς δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε και να ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, απλώς προσθέτουμε με ένα κουτάλι την ποσότητα που επιθυμούμε.

Υλικά:
5 κεφάλια σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κεφάλια σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C τα τοποθετούμε μέσα και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Τα αφαιρούμαι, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε
Παίρνουμε ένα μπολ και πιέζουμε τα σκόρδα από πάνω για να βγει το εσωτερικό τους
Μόλις ολοκληρώσουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο

Tips:
Για να εξοικονομήσετε ενέργεια στον φούρνο από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το μετά ή κατά την διάρκεια ψησίματος κάποιου φαγητού αλλά όχι γλυκού διότι μπορεί να μυρίσει.
Μπορούμε να ψήσουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα άμα το απαιτεί το φαγητό που έχουμε στον φούρνο.
Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και την διπλάσια ποσότητα ελαιόλαδο άμα επιθυμείτε.
Προαιρετικά σκεπάζουμε την πάστα με ελαιόλαδο για να αποφύγουμε το μούχλιασμα και για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης.
Δεν αλατίζουμε για να έχουμε μια πιο ουδέτερη γεύση την οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε στο κάθε φαγητό ξεχωριστά.


Credits:
Alex Foukas
wikipedia (φωτο)