Μπουγατσίνια με σφολιάτα και μαρμελάδα βερίκοκο



ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικά
1 φύλλο Σφολιάτα κομμένο σε τετράγωνα
600 ml Γάλα 
120 γρ. Ζάχαρη 
 5 κουταλιές σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
1 τεμ Βανίλια σε σκόνη 
2 Αυγά, μόνο τους κρόκους
Μαρμελάδα βερίκοκο,
λίγο κονιάκ

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ καλά η κρέμα. 
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα. 
Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα. 
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εγώ εδώ έβαλα βερίκοκο) μαζί με μία κουταλιά περίπου κονιάκ, ζεσταίνουμε και όπως είναι καυτές οι σφολιάτες την βάζουμε πάνω για να ρουφήξουν, αν θέλουμε στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.



Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ