Cheesecake με μπισκότα Oreo και βύσσινα


CHEESECAKE ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑ

Για τη βάση:
3 πακέτα μπισκότα Oreo
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
70 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα

Αλέθουμε τα μπισκότα σε multi, και μετά σ' ένα μπολ τ' ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα φουντούκια. Τοποθετούμε τη βάση σ' ένα τσέρκι 23 - 25 εκ. και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Για την κρέμα:
1 μόρφατ
180 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. κρέμα τυρί
140 γρ. άχνη

Τα χτυπάμε σε μίξερ όλα μαζί ν' αφρατέψουν και στη συνέχεια τοποθετούμε την κρέμα πάνω απ' τη βάση του μπισκότου.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη:
1 κουτάκι κονσέρβα βύσσινα
2 κσ. άχνη
2 κσ. κορν φλάουρ

Σουρώνουμε τα βύσσινα.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το ζουμί τους, κρατώντας λίγο για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε την άχνη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος ενσωματώνουμε τα βύσσινα και κατεβάζουμε απ' την φωτιά. 
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά τοποθετούμε τη σάλτσα με τα βύσσινα πάνω απ' την κρέμα. 
Διατηρούμε στο ψυγείο.



Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ