Αφράτο πανετόνε (panettone)

Μια συνταγή συγκλονιστικη 100% επιτυχημένη για το διασημότερο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με υπέροχα αρώματα, υφή σαν βαμβάκι και απίστευτη γεύση που σίγουρα θα λατρέψετε! Σας δείχνω βήμα βήμα όλη την διαδικασία ώστε να το φτιάξετε με σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

Για το προζύμι

  • 150 γρ Αλεύρι Σκληρό
  • 10 γρ Ξηρή Μαγιά
  • 150 γρ Νερό ελαφρώς Χλιαρό

Για το πανετόνε

  • 80 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ Μέλι
  • 4 Κρόκους Αυγών
  • 12 γρ Κονιάκ με 2-3 σταγόνες Πικραμυγδαλο
  • Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι και Λεμόνι
  • 70 γρ Χλιαρό Νερό
  • 2 Βανίλιες
  • 450 γρ Αλεύρι Σκληρό
  • Λίγο Αλάτι
  • 100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
  • 70 γρ Σταφίδες
  • 150 γρ Αποξηραμένα Φρουτάκια Κοντιτα
  • 1 κουτ γλυκού Βούτυρο για την Επιφάνεια του Πανετόνε

Για διακόσμηση

  • 150 γρ Λευκή Σοκολάτα
  • Κεράσια, κάστανα, Φιστίκι Αιγινης, Τρούφα
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί

Δημιουργός συνταγής: Bake It