![Ταρτάκια σφολιάτας με σπανάκι και φέτα Ταρτάκια με σφολιάτα και σπανάκι](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTI7RWxEq354vIJzocyHbvXJppWW1or-zLJr6w_zsAZ7MiPlBDgrYbK2pCTJ_ZHjwKiO9Y4d5fx_kb_FNbazvssCrMDBskJEOjdTKSQijid68QMEYYhrspS_UFU127c9uk6vcQHXowd6ipt26tmL1GaINLipw4ITBP5ey0bo5HgN55-Z0v3eaqKrNG8Q/s16000/tartakia-spanaki.jpg)
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
- Σφολιατάκια στρογγυλά
- 800 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. φέτα Μυτιλήνης
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κούπα άνηθο
- 1/2 κούπα μαϊντανό
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί καλά.
- Στύβουμε να φύγει το πολύ νερό, το βάζουμε σε μπολ κι ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε στις υποδοχές του ταψιού για μάφιν τα σφολιατάκια αφού τις λαδώσουμε πρώτα.
- Βάζουμε 1 με 2 κουταλιές γέμιση πάνω από κάθε σφολιατάκι.
- Ετοιμάζουμε 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ, ανακατεύουμε μέσα τα 2 αυγά και βάζουμε μια κουταλιά σκεπάζοντας τη γέμιση.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια τους.
![Ταρτάκια σφολιάτας με σπανάκι και φέτα Ταρτάκια με σφολιάτα και σπανάκι](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG2CqK3OHDFxEV-XSnRexazlWZldXp7-t7b3_DyHCvPrpz5Qcxa4VDLvujOjRa4KG27gnHG8jjOB9u5nqpR7s5dpdIFp3r9SwTuGhU9nRP8AuRqWQYLfxAynPmkZHctV7kwPkWapaY6xI1l_w-4BNCFR8XO02HfdFnJDvqverfqIIEc-g_aCxGAwEutQ/s16000/tartakia-spanaki2.jpg)
![Ταρτάκια σφολιάτας με σπανάκι και φέτα Ταρτάκια με σφολιάτα και σπανάκι](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKwWV4ZbZtncuGPosJgaWOBh5E8Di4kHP9lNi244deTRGqFzzBKBhMzRPEkkTUcP3I2vN5PBgKrNqUQyL33w-lmTFiRr6Vc-Kpv4BEOsgoXIbodIr-gs1qAQvw6_kyHSWVqlxYtaN-e4Uv-9yzbrD4WnT95_Ukb8Ah46WlkW6DYUOZMoY3a8e4Z2Mz1w/s16000/tartakia-spanaki3.jpg)