Ταρτάκια σφολιάτας με σπανάκι και φέτα

Ταρτάκια με σφολιάτα και σπανάκι

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Υλικά

  • Σφολιατάκια στρογγυλά
  • 800 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φέτα Μυτιλήνης
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κούπα άνηθο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί καλά.
  3. Στύβουμε να φύγει το πολύ νερό, το βάζουμε σε μπολ κι ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Στρώνουμε στις υποδοχές του ταψιού για μάφιν τα σφολιατάκια αφού τις λαδώσουμε πρώτα.
  5. Βάζουμε 1 με 2 κουταλιές γέμιση πάνω από κάθε σφολιατάκι.
  6. Ετοιμάζουμε 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ, ανακατεύουμε μέσα τα 2 αυγά και βάζουμε μια κουταλιά  σκεπάζοντας τη γέμιση.
  7. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια τους.
Ταρτάκια με σφολιάτα και σπανάκιΤαρτάκια με σφολιάτα και σπανάκι

CREDITS: Ειρήνη Σταματέλλη


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget