Πίτσα σπιτική με ψήσιμο σαν σε ξυλόφουρνο!

Pizza σπιτική

ΠΙΤΣΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ ΣΑΝ ΣΕ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ!


Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλεύρι για πίτσα τύπου 00, όσο πάρει


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε δυνατά τα υλικά για 10 λεπτά, προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να μη κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, σε ζεστό μέρος.
  3. Ανοίγουμε το ζυμάρι και προσθέτουμε ό,τι υλικά θέλουμε.
  4. Βάζουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτσα στους 250 βαθμούς να κάψει.
  5. Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας βάζουμε προσεχτικά την πίτσα στην ανάποδη μεριά του ταψιού.
  6. Ακουμπάμε το ταψί στον πάτο της κουζίνας και ψήνουμε στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά, ανάλογα το πάχος που έχει το ζυμάρι μας (από 10 έως 20 λεπτά).

**Το ανάποδο ταψί, και πολύ καλά πυρωμένο κάνει τέλειο ψήσιμο, ψήνεται όπως στις πιτσαρίας, σαν να είναι από ξυλόφουρνο.

ΠΗΓΗ: Εύη Ρουσσοπούλου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget