Υλικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κρασοπότηρο νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και σε μια κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ τα κεράσια με τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Το πρωί τα βάζουμε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Το βράδυ το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ρίχνοντας προς το τέλος το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.
- Κατα τη διάρκεια του βρασμού, κουνάμε συχνά την κατσαρόλα για να φουσκώσει το φρούτο και να μπει το σιρόπι μέσα.
- Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω