
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Υπέροχα κουλουράκια τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα!
Υλικά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί με μια κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. κανέλα και μισό κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.σ. καλά γεμάτη μέλι
- αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη (περίπου 700 γρ.) και μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη πρώτα τα υγρά με τη ζάχαρη και τέλος προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βουτάμε σε ένα πιατάκι με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αερόθερμο για 15 λεπτά περίπου.