Ρεβανί



Ένα γρήγορο, νόστιμο και αφράτο ρεβανί.

ΡΕΒΑΝΙ

Υλικά
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό (500 γρ.)

Σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια το ξύσμα και τέλος το σιμιγδάλι με το μπέικιν.
Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο32 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού το σιρόπι, στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το σβήνουμε.
Χαράζουμε το γλυκό και το σιροπιάζουμε ΧΛΙΑΡΟ με σιρόπι ΖΕΣΤΟ.



Credits: Olga Karagianni