
Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για το πως να φτιάξετε τον καλύτερο και πιο εύκολο Μπακαλιάρο Σκορδαλιά!
Υλικά
Για το κουρκούτι
- 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
 - 1/4 κ.σ. ζάχαρη
 - 1/2 κ.σ. αλάτι
 - 15 γρ. ούζο
 - 430 γρ. μπύρα, κρύα
 
Για την σκορδαλιά
- 800 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες βρασμένες
 - 2-3 σκελίδες σκόρδο
 - 120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - χυμός από 1 λεμόνι
 
Για τον μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρος
 - ηλιέλαιο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό από λεμόνι και αλέθουμε.
 - Σπάμε τις βραστές πατάτες μέσα σε μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
 - Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με το ελαιόλαδο που έχουμε αλέσει πριν στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.
 - Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
 - Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο.
 - Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι.
 - Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
 
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis