
Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο με γαύρο και κρεμμύδια που θυμίζει στιφάδο. Ιδανικό για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα και αναζητούν κάτι νόστιμο και υγιεινό.
Υλικά
- 500 γρ. γαύρος, καθαρισμένος
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγη κανέλα
- 1 σφηνάκι άσπρο κρασί
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 5-6 χοντροκομμένα ξερά κρεμμύδια
Εκτέλεση
- Σε πλακέ κατσαρόλα, σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και την κανέλα.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μείνουν με το λάδι τους.
- Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και η σάλτσα έχει μελώσει, στρώνουμε προσεκτικά τον γαύρο στην κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο, σκεπάζοντας την κατσαρόλα και ψήνοντάς την στους 180°C για 10 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα