
Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή!
Υλικά
- Φέτα (τριμμένη στον τρίφτη)
 - λίγο ρεγκάτο ή άλλο γλυκό τυρί (τριμμένο)
 - 1-2 αυγά (ανάλογα με τον αριθμό των λουλουδιών)
 - Πιπέρι (κατά βούληση)
 - Μπόλικο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
 - Κολοκυθολούλουδα (φρέσκα και ανοιχτά)
 
Για το κουρκούτι
- 1 κουτάκι μπύρα
 - Αλάτι (κατά βούληση)
 - Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει για να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός)
 
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο στον τρίφτη.
 - Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
 - Γεμίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα των τυριών όσο είναι ανοιχτά.
 - Πιέζουμε απαλά τις άκρες των λουλουδιών για να κλείσουν και να κρατήσουν τη γέμιση κατά το τηγάνισμα.
 - Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μπύρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
 - Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός που θα καλύπτει τα λουλούδια όταν τα βυθίσουμε μέσα.
 - Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
 - Βουτάμε κάθε γεμιστό κολοκυθολούλουδο στο κουρκούτι, καλύπτοντάς το καλά, και το τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
 - Αφαιρούμε τα τηγανισμένα κολοκυθολούλουδα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
 - Σερβίρουμε ζεστά.
 


Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Σταματέλλη