Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα γεύση μηλοπιτάκια! Τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση μήλου, σε ένα γλυκό που θυμίζει φθινόπωρο και θαλπωρή.Υλικά
Για τη ζύμη:
- 2 ποτήρια ηλιέλαιο
 - 1 ποτήρι λευκό κρασί
 - 800 γρ. αλεύρι μαλακό
 - 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
 - 2 βανίλιες
 
Για τη γέμιση:
- 4 μήλα, τριμμένα
 - 2 κ.γ. κανέλα
 - ½ ποτήρι ζάχαρη
 - Λίγο κονιάκ
 - 3 κ.σ. καρύδι, τριμμένο
 
Για το πασπάλισμα:
- Ζάχαρη άχνη
 - Κανέλα
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι.
 - Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
 - Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρώς.
 - Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι.
 - Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
 - Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μικρούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση.
 - Κλείνουμε προσεκτικά, σχηματίζοντας μπαλάκια, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
 - Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 
Δημιουργός συνταγής: Σπιτικά και Νόστιμα