
Τραγανά, χρυσαφένια πιτάκια με πλούσια γέμιση από κατσικίσια φέτα και μυζήθρα Νάξου, αρωματισμένα με δυόσμο και μαυροπίπερο.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
 - 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
 - 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 - Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
 
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια
 - 150 γρ. μυζήθρα Νάξου
 - Φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο (κατά προτίμηση)
 - 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος (προαιρετικά)
 
Για το τηγάνισμα
- Αραβοσιτέλαιο
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
 - Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
 - Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
 - Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
 - Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και τη μυζήθρα με ένα πιρούνι.
 - Προσθέτουμε το μαυροπίπερο και τον δυόσμο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε καλά.
 - Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
 - Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο, περίπου στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
 - Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
 - Διπλώνουμε το φύλλο σχηματίζοντας έναν φάκελο και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
 - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο σε μέτρια φωτιά.
 - Τηγανίζουμε τους γκιουζλεμέδες, γυρίζοντάς τους μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλλάζοντας το λάδι μόλις τηγανίσουμε τους μισούς.
 - Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
 
Σερβίρουμε ζεστούς και τους απολαμβάνουμε σκέτους ή με συνοδεία από δροσερό γιαούρτι!
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi