
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ LILA PAUSE
Ένα μοναδικό γλυκό εμπνευσμένο από την αγαπημένη σοκολάτα Lila Pause! Τραγανός κορμός μπισκότου, αφράτη κρέμα φράουλα και λαχταριστή γκανάς σοκολάτας δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό.
Υλικά
Για τον κορμό:- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη (1 κούπα)
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. λικέρ
- 450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ (2 πακέτα)
- 125 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι
Για την κρέμα φράουλα:
- 2 κουτάκια Μόρφατ (φυτική σαντιγί)
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Σοκολάτες Lila Pause για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τον κορμό:
Για την κρέμα φράουλα:
Για τη γκανάς σοκολάτας:
Διακόσμηση:
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Για την κρέμα φράουλα:
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Διαλύουμε το φακελάκι ζελέ σε ζεστό και κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να μισοπήξει (δεν πρέπει να πήξει εντελώς, γιατί θα κάνει κομμάτια στην κρέμα).
- Ανακατεύουμε το ζελέ με τη σαντιγί και προσθέτουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε πιο έντονο ροζ χρώμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τον κορμό μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μια νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Αφήνουμε τη γκανάς να σταθεί για 10 λεπτά και την περιχύνουμε πάνω από την κρέμα φράουλα.
Διακόσμηση:
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
- Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί και κομμάτια από σοκολάτα Lila Pause.
