Ένα μοναδικό γλυκό εμπνευσμένο από την αγαπημένη σοκολάτα Lila Pause! Τραγανός κορμός μπισκότου, αφράτη κρέμα φράουλα και λαχταριστή γκανάς σοκολάτας δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό.
Υλικά
Για τον κορμό:- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη (1 κούπα)
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. λικέρ
- 450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ (2 πακέτα)
- 125 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι
Για την κρέμα φράουλα:
- 2 κουτάκια Μόρφατ (φυτική σαντιγί)
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Σοκολάτες Lila Pause για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τον κορμό:
Για την κρέμα φράουλα:
Για τη γκανάς σοκολάτας:
Διακόσμηση:
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Για την κρέμα φράουλα:
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Διαλύουμε το φακελάκι ζελέ σε ζεστό και κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να μισοπήξει (δεν πρέπει να πήξει εντελώς, γιατί θα κάνει κομμάτια στην κρέμα).
- Ανακατεύουμε το ζελέ με τη σαντιγί και προσθέτουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε πιο έντονο ροζ χρώμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τον κορμό μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μια νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Αφήνουμε τη γκανάς να σταθεί για 10 λεπτά και την περιχύνουμε πάνω από την κρέμα φράουλα.
Διακόσμηση:
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
- Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί και κομμάτια από σοκολάτα Lila Pause.