
Μην ψάχνετε άλλο για τη σωστή συνταγή pancakes. Αυτή εδώ είναι η μία και μοναδική! Πανεύκολη, με τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Το μπέικον δίνει την αλμυρή πινελιά και το σιρόπι κάνει το πιάτο αμαρτία! Δεν θα μετανιώσετε όταν κάνετε αυτήν την συνταγή!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για ψωμί
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 4 κουταλάκια (κοφτά) μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του τσαγιού σόδα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 + 3/4 φλιτζανιού γάλα, χλιαρό
- 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο, χλιαρό
- 2 κουταλάκια υγρή βανίλια
- 1 αυγό
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Φέτες μπέικον (όσες θέλουμε, για σερβίρισμα)
- Σιρόπι (π.χ. σφενδάμου ή μέλι, για το τελείωμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο, σχετικά πηχτό χυλό.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι (ή ανοξείδωτο με λίγο λάδι). Ρίχνουμε μικρές δόσεις από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια· τότε τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Σε άλλο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Στοιβάζουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο, βάζουμε ανάμεσα ή δίπλα το μπέικον και ρίχνουμε από πάνω άφθονο σιρόπι (σφενδάμου ή μέλι).
Αν σου άρεσαν αυτά τα αμερικάνικα pancakes, σίγουρα θα λατρέψεις και αυτή την εκδοχή!Δες εδώ τη συνταγή μας για Pancakes με βρώμη, μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας, είναι εξίσου αφράτα, θρεπτικά και τέλεια για πρωινό ή brunch.
Δημιουργός συνταγής: Navrozidou Simela