Ρυζόγαλο κρέμα βανίλια - πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 γεμάτο φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια στικ
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου που το βράζουμε με άρωμα πορτοκαλιού
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 1 φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη που βάζω εγώ επειδή αποφεύγω τη ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ρύζι με το νερό σε αντικολλητική κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να "σπάσει" το ρύζι.
  2. Προσθέτουμε τη φρουκτόζη και τον χυμό πορτοκαλιού.
  3. Κρατάμε ένα ποτήρι του νερού από το γάλα, βάζουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου και το χτυπάμε στη φραπεδιέρα.
  4. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα με το άνθος αραβοσίτου.
  6. Αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (πήζει γρήγορα).
  7. Μοιράζουμε σε μπολάκια και από πάνω πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Μόλις κρυώσουν βάζουμε στο ψυγείο.

Δημιουργός συνταγής: Ελένη Γαρυφάλλου