Ρυζόγαλο κρέμα βανίλια - πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Ελένης Γαρυφάλλου για ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρυζόγαλο κρέμα βανίλια - πορτοκάλι

Υλικά
Ένα φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα ή γλασέ γεμάτο
Δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό
Χυμός από δυο πορτοκάλια
Μια βανίλια στικ
Ενάμιση λίτρο γάλα
Ένα φάκελο άνθος αραβοσίτου που το βράζουμε με άρωμα πορτοκαλιού
Ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή ένα φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη που βάζω εγώ επειδή αποφεύγω τη ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Έβαλα το ρύζι με το νερό σε αντικολλητική κατσαρόλα και έβρασα σε σιγανή φωτιά μέχρι να "σπάσει" το ρύζι πρόσθεσα τη φρουκτόζη τον χυμό πορτοκαλιού.
Από το γάλα είχα κρατήσει ένα ποτήρι νερού που έβαλα μέσα το άνθος αραβοσίτου και το χτύπησα στη φραπιέρα, το υπόλοιπο το έβαλα στην κατσαρόλα και άφησα να βράσει σε μέτρια 🔥 πρόσθεσα τη βανίλια το γάλα που είχα διαλύσει το άνθος αραβοσίτου και άφησα να βράσει ακόμα λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς έπηξε γρήγορα.
Έβαλα σε μπολάκια και από πάνω πασπάλισα ξύσμα πορτοκαλιού.
Όταν κρύωσε έβαλα στο ψυγείο.