Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο.
Ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι, το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει με λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια, ένα - ένα τους κρόκους χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα και τέλος το βούτυρο.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε το κανταΐφι στο τάπερ ή ταψί και σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ κανταΐφι με ΖΕΣΤΟ σιρόπι.
Ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω σαντιγί (1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί χτυπημένη με 2 κούπες άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας γάλα) και τέλος τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!