Εκμέκ κανταίφι

Εκμέκ κανταΐφι

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι,
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

Σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερού νερό,
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
  • χυμό μισό φρέσκου λεμονιού

Κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
  • 1 βανίλια,
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
  • 2 κουταλιές της σούπες αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
  • 5 κρόκους αυγών


Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο.
  2. Ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι, το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
Για την κρέμα
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει με λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια, ένα - ένα τους κρόκους χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα και τέλος το βούτυρο.
Συναρμολόγηση
  1. Τοποθετούμε το κανταΐφι στο τάπερ ή ταψί και σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ κανταΐφι με ΖΕΣΤΟ σιρόπι.
  2. Ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω σαντιγί (1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί χτυπημένη με 2 κούπες άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας γάλα) και τέλος τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.

Εκμέκ κανταΐφι
Εκμέκ κανταΐφι

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget