
ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
Υλικά
- 500 γραμμάρια κανταΐφι,
- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
Σιρόπι
- 3 ποτήρια νερού νερό,
- 3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
- χυμό μισό φρέσκου λεμονιού
Κρέμα
- 1 λίτρο γάλα,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
- 1 βανίλια,
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
- 2 κουταλιές της σούπες αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
- 5 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο.
- Ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι, το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει με λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
- Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια, ένα - ένα τους κρόκους χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα και τέλος το βούτυρο.
- Τοποθετούμε το κανταΐφι στο τάπερ ή ταψί και σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ κανταΐφι με ΖΕΣΤΟ σιρόπι.
- Ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω σαντιγί (1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί χτυπημένη με 2 κούπες άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας γάλα) και τέλος τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.