
ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Αυτή η συνταγή για γαλέο σαγανάκι είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα με θαλασσινά.
Υλικά:
- 2 - 3 φιλέτα γαλέου, κομμένα σε κομμάτια
- 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Λίγος κουρκουμάς
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Αλευρώνουμε τα κομμάτια γαλέου.
- Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον κουρκουμά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γαλέου στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας και του κουρκουμά πάνω από τα ψάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.