Γαλέος σαγανάκι

ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


Αυτή η συνταγή για γαλέο σαγανάκι είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα με θαλασσινά.


Υλικά:

  • 2 - 3 φιλέτα γαλέου, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Λίγος κουρκουμάς
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση:

  1. Αλευρώνουμε τα κομμάτια γαλέου.
  2. Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον κουρκουμά.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια γαλέου στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας και του κουρκουμά πάνω από τα ψάρια.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  9. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.


Δημιουργός συνταγής: Olga Sv

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget