Η γλυκιά αποθέωση στο τσακ μπαμ!
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε !!!
Υλικά
Φύλλο κρούστας1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλουμε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε !!!