
Υλικά
(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ)
6 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 + μισό ποτήρι αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
μισό ποτήρι κακάο,
1 ποτήρι καρύδια πολύ ψιλοκομμένα.
Τοποθετούμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί μας(28) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για.40 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιροπιάζομαι ζεστό σιρόπι,κρύο γλυκό!
Διαλύουμε σε λίγο απόν το ζεστό γάλα.σε ένα μπολ 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές γεμάτες.της σούπας αλευριά και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 50 γραμμάρια Βιτάμ!
Ανακατέψουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό!
Τέλος τρίβουμε πάνω σοκολάτα,και τριμμένο καρύδι!!
6 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 + μισό ποτήρι αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
μισό ποτήρι κακάο,
1 ποτήρι καρύδια πολύ ψιλοκομμένα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με.την ζάχαρη να αφρατέψουν (5 λεπτά)ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,μπέικιν,κακάο,κανέλα,γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά και χτυπάμε (2λεπτα)!Τοποθετούμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί μας(28) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για.40 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι
Βράζουμε.2,5 μιση ποτήρια νερό με 2,5 μίση ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά!Σιροπιάζομαι ζεστό σιρόπι,κρύο γλυκό!
Κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με.μισό ποτήρι ζάχαρη να ζεσταθεί!Διαλύουμε σε λίγο απόν το ζεστό γάλα.σε ένα μπολ 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές γεμάτες.της σούπας αλευριά και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 50 γραμμάρια Βιτάμ!
Ανακατέψουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό!
Τέλος τρίβουμε πάνω σοκολάτα,και τριμμένο καρύδι!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

