
ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Αυτό το Κέικ Λεμονιού με έντονη γεύση και αφράτη υφή είναι η επιτομή της απλότητας και της φρεσκάδας!
Υλικά: (για ταψί 24 εκ.)
- 3 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
- 1 κούπα ηλιέλαιο (περίπου 240 ml)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 6 κ.σ. χυμό λεμονιού (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κούπες φαρίνα (400 γρ.)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί μας ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια ελαφρώς κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε απαλά.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ· αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς μέσα στο ταψί πριν το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Δημιουργός συνταγής: Ευγενια Ζακκα
