Ρυζόγαλο



ΡΥΖΟΓΑΛΟ


Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κούπα τσ. ρύζι νυχάκι
λίγο αλατάκι
1 φλούδα λεμονιού
1 βανίλια
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ.

Βράζω το ρύζι με λίγο νερό έως να μαλακώσει αλλά να κρατά ακόμη λίγο Ρίχνω το γάλα, την φλούδα λεμονιού, την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύω συχνά.
Σε μια κούπα νερό διαλύω το κορν φλάουρ και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συνέχεια και όταν αρχίζει να πήζει (και κάνει φουσκάλες) το βγάζω από το μάτι και γεμίζω μπολάκια ή ταψάκι και κατόπιν ρίχνουμε και την κανέλα από πάνω.


Ρυζόγαλο