
ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!!
Ριχνουμε κορν φλαουρ-αλευρι οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε βουτυρο-κροκους-βανιλια!
Οταν κρυωσει την χτυπαμε στο μιξερ και προσθετουμε.απαλα την σαντιγί !
Τοποθετουμε την κρεμα στην κρυα καρυδοπιτα και γαρνιρουμε με κανελα και καρυδι!
Υλικά
Καρυδόπιτα
5 αυγα,
1 ποτηρι νερου ζαχαρη,
1 ποτηρι νερου καρυδια ψιλοκομμενα,
1,5 ποτηρι νερου αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο!
Ανακατευουμε τα υπολοιπα υλικα σε μπολ και τα ριχνουμε στο μειγμα σιγα σιγα!
Τοποθετουμε το μειγμα στην λαδοκολα στο ταψι νουμερο 30 και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 45 λεπτα!
1 ποτηρι νερου ζαχαρη,
1 ποτηρι νερου καρυδια ψιλοκομμενα,
1,5 ποτηρι νερου αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο!
Εκτέλεση
Χτυπαμετα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!Ανακατευουμε τα υπολοιπα υλικα σε μπολ και τα ριχνουμε στο μειγμα σιγα σιγα!
Τοποθετουμε το μειγμα στην λαδοκολα στο ταψι νουμερο 30 και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 45 λεπτα!
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο του για 3 λεπτα!! Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι!Κρέμα
1 κιλο γαλα,
1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη
4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι,
2 κροκους αυγων,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο ,
1 κουπα σαντιγί χτυπημενη!
1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη
4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι,
2 κροκους αυγων,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο ,
1 κουπα σαντιγί χτυπημενη!
Εκτέλεση
Ζεσταινουμε γαλα-ζαχαρη!Ριχνουμε κορν φλαουρ-αλευρι οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε βουτυρο-κροκους-βανιλια!
Οταν κρυωσει την χτυπαμε στο μιξερ και προσθετουμε.απαλα την σαντιγί !
Τοποθετουμε την κρεμα στην κρυα καρυδοπιτα και γαρνιρουμε με κανελα και καρυδι!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

