ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
Εύκολη και πολύ γρήγορη κρεμούλα που τρώγεται ζεστή ή κρύα!Απολαύστε τη σκέτη ή συνοδεύστε τη με φρούτα, κανέλα, τρούφα ή φιστίκια Αιγίνης για επιπλέον γεύση.
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 βανιλίνη
- 5 κουτάλια ζάχαρη
- 4 κουτάλια σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κουτάλια αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα και μόλις αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και στολίζουμε με κανέλα, τρούφα, σοκολάτα ή φιστίκι Αιγίνης.
- Για να σερβίρουμε την κρέμα κρύα, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει (ή ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει πέτσα).
- Μόλις κρυώσει, μπορούμε να προσθέσουμε κομμένα φρούτα, εναλλάσσοντας στρώσεις φρούτων και κρέμας με ένα κουτάλι.
ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!