
ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
Τα αλμυρά κεκάκια για όλες τις ώρες - ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Με τη ζύμη που θα ετοιμάσετε μπορείτε είτε να ψήσετε ένα κέικ σε μεγάλη φόρμα ή μπόλικα μικρά κεκάκια (μάφινς) με γραβιέρα και μπέικον.
Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 3 αυγά
- 75 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες ή όποιο αλλαντικό θέλετε
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ αλάτι
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, για 3-5 λεπτά, και το στραγγίζετε με χαρτί κουζίνας για να φύγει το λίπος.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, τα αυγά και την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μη βράσει).
- Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ του μισού κιλού ή σε φόρμα για ατομικά μάφινς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Μιμίκου
