Υλικά για το κέικ
6 αυγά6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στην πολύ σιγανή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την βανίλια το μπέικιν και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε το ψημένο κέικ και ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι με κουτάλα .και τα δύο καυτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο με την βανίλια ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την σαντιγί επάνω από το σιροπιασμένο και κρύο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα.
1κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
150 γραμ γάλα εβαπορέ
Το έφτιαξα 2 φορές γιατί άρεσε πάρα πολύ ,μόνο που την πρώτη φορά το έβαλα σε μικρό ταψί και είχε πιο ύψος το γλυκό και τώρα στο ταψί του φούρνου γιατί μας αρέσουν τα πιο λεπτά σε μέγεθος .
Εσείς επιλέγετε !
Χαμηλώνουμε στην πολύ σιγανή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την βανίλια το μπέικιν και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Ολα μαζί τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.Βγάζουμε το ψημένο κέικ και ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι με κουτάλα .και τα δύο καυτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για τη σαντιγί
2 κουτιά παγωμένα Morfat1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ να αφρατέψει η παγωμένη morfatΠροσθέτουμε και το ζαχαρούχο με την βανίλια ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την σαντιγί επάνω από το σιροπιασμένο και κρύο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα.
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
2 κουβερτούρες των 125 γραμ1κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
150 γραμ γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα -το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε μέσα την σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα το ρίχνουμε επάνω από το γλυκό από την σαντιγί το στρώνουμε ομοιόμορφα μετά στο ψυγείο να παγώσει κι έτοιμο !! Καλή επιτυχία !!!Το έφτιαξα 2 φορές γιατί άρεσε πάρα πολύ ,μόνο που την πρώτη φορά το έβαλα σε μικρό ταψί και είχε πιο ύψος το γλυκό και τώρα στο ταψί του φούρνου γιατί μας αρέσουν τα πιο λεπτά σε μέγεθος .
Εσείς επιλέγετε !
Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης