Ρεβανί



ΡΕΒΑΝΙ


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml)::
5 αυγα,
1 κουπα γαλα,
1 κουπα σπορελαιο,
μιση κουπα ζαχαρη,
520 γρ σιμιγδαλι χοντρο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!
Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια!
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι με αγελαδινο βουτυρο!
Ριχνουμε το μιγμα σιγα-σιγα!
Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 κουπες νερο με 4 κουπες ζαχαρη και ενα μισο λεμονι για 4 λεπτα!
Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο και το αφηνουμε να λιωσει χωρις να το ανακατευουμε!
Σιροπιαζουμε σιγα-σιγα δηλαδη ριχνουμε σιροπι περιμενουμε απορροφήσει και μετα ξανα!