
Εύκολη συνταγή για το καλοκαιρινό γλυκό κουταλιού κεράσι!
Σουρώνω χωρίς να τα πλύνω και τα βάζω σε στρώσεις με 2κιλα ζάχαρη και μια νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί τα βράζω για 10 λεπτά ξαφρίζω και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει.
Ξαναβράζω το γλυκό γύρω στα 20 λεπτά περίπου να δέσει πριν σβήσω την εστία στίβο μισό λεμόνι και τρεις βανιλιες.
Αποστειρώνω τα βάζα και αφού έχει κρυώσει γεμίζω και κλείνω καλά τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα. Τα διατηρώ στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά κεράσια τα καθάρισα τα κουκούτσια και τα έβαλα στο ξινό με νερό για 6 ώρες.Σουρώνω χωρίς να τα πλύνω και τα βάζω σε στρώσεις με 2κιλα ζάχαρη και μια νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί τα βράζω για 10 λεπτά ξαφρίζω και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει.
Ξαναβράζω το γλυκό γύρω στα 20 λεπτά περίπου να δέσει πριν σβήσω την εστία στίβο μισό λεμόνι και τρεις βανιλιες.
Αποστειρώνω τα βάζα και αφού έχει κρυώσει γεμίζω και κλείνω καλά τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα. Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου