
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν τρεις κουταλιές της σούπας
2 βανίλιες
500 γραμμάρια φυτική κρέμα κρετορ
Μία κούπα καβουρδισμενα αμύγδαλα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν τρεις κουταλιές της σούπας
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Τα χτύπησα καλά στο μίξερ ξεκινώντας από τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, μετά έριξα το αλεύρι και τις βανίλιες, έψησα σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να ανοίγω την πόρτα του φούρνου μέχρι να ψηθεί ,έψησα περίπου 25 λεπτά αλλά θα το δείτε και στο δικό σας φούρνο.Υλικά για την κρέμα
Δύο έτοιμα φακελάκια ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ500 γραμμάρια φυτική κρέμα κρετορ
Μία κούπα καβουρδισμενα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Χτύπησα τις κρέμες Γιώτης ζαχαροπλαστικής με τα 250 γραμμάρια φυτική κρέμα κρετορ παγωμενη. Εκανα την διαδικασία που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.Έψησα μία κούπα αμύγδαλα τα οποία τα χοντρό έκοψα στο μπλέντερ και τα ανακάτεψα με την κρέμα.
Το παντεσπάνι το σιρόπιασα κρύο, με κρύο σιρόπι που είχα φτιάξει με νερό ζάχαρη και σιρόπι από κεράσι.
Χτύπησα τα άλλα 250 γραμμάρια παγωμένη σαντιγί κρετορ και έκανα την επάλειψη.
Τα λουλούδια τα έχω κλείσει από κάτω με ζελατίνη για να μην έρθουν σε επαφή με το γλυκό.
Το παντεσπάνι είναι συνταγή της φίλης μου Elina Kiourtsidou και την ευχαριστώ πολύ!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou