Σπανακοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά για το ζυμάρι!!
2,5 ποτήρια του νερού νερο
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
Το χυμό από ένα λεμόνι.
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1 κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
1 βιταμ σοφτ για τα φύλλα .
νισεστέ για το άνοιγμα τον φύλλων.

Για τη γέμιση
1 κιλο σπανάκι.
4 αυγα.
1 ποτήρι γάλα.
400 γρ.φετα.

Άφησα το ζυμάρι μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Άνοιξα 6 φύλλα 3 φύλλα κάτω 3 πάνω και τη γέμιση στη μέση χάραξα και την έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 45 λεπτά.