
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!
Υλικά
1,5 κιλό πατάτες500 ml γάλα εβαπορέ
500 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2 ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.
- Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
- Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.
- Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.
- Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!


Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
