Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Ελπι Τσακαλίδου - Μαχαιρα για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
ρίγανη,
δυόσμος
1 κ.γ. ξύδι
1 αυγό
1 κ.σ. λάδι,
κρεμμύδια χοντροκομμένα όσα θέλουμε
1 - 2 κόκκους μπαχάρι,
1φ.δάφνης,
αλάτι,
πιπέρι
ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ όση θέλουμε
1 φλ. καφέ λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και μετά τα πλάθουμε.
Σε να τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, αδειάζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε πυρέξ από πάνω τα κεφτεδάκια και από πάνω όλο ζουμί από το τηγάνι.
Στρώνουμε όμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι.
Ενδιάμεσα του χρόνου γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και από την άλλη πλευρά και όταν το φαγητό μείνει με το λαδάκι του σχεδόν και με όμορφη σάλτσα σβήνουμε τον φούρνο.