
Υλικά
Για την ζύμη
4 κούπες αλεύρι κίτρινο σταρένιο το ψιλό1 κούπα γάλα
1κούπα φυτικό λάδι
1 αυγό
1 κοφτή κουτ. του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
500 γρ κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
μαϊντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκ. σκόρδο,
2 - 3 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
1 ξ κανέλα
2 δαφνόφυλλο
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια
Για τον κιμά βάλτε σε ένα τηγάνι αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του, εγώ σβήνω και με λίγο ξίδι, ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό την πιπεριά, τα μπαχαρικά, ρίξτε ένα ποτήρι του νερού νερό και αφήστε 10 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμος.
Ανοίξτε μακρόστενες πιτούλες και γεμίστε με κιμά, κλείστε όπως στις φωτό και κάντε σαλιγκαράκια, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
2 μεγάλα κρεμμύδια
μαϊντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκ. σκόρδο,
2 - 3 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
1 ξ κανέλα
2 δαφνόφυλλο
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη χτυπώντας πρώτα το αυγό και μετά όλα τα υπόλοιπα και είναι έτοιμη.Για τον κιμά βάλτε σε ένα τηγάνι αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του, εγώ σβήνω και με λίγο ξίδι, ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό την πιπεριά, τα μπαχαρικά, ρίξτε ένα ποτήρι του νερού νερό και αφήστε 10 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμος.
Ανοίξτε μακρόστενες πιτούλες και γεμίστε με κιμά, κλείστε όπως στις φωτό και κάντε σαλιγκαράκια, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou