Εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι



ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά
100 γρ ζάχαρη
155 γρ αλεύρι φαρινάπ
1 βανίλια
4 κουταλιες της σούπας κακάο

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να στέκεται το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα ενώ πολύ απαλά ανακατεύουμε με μαρίζ ώστε να μη βγει ο αέρας.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ 30χ27 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ με 1 ποτήρι ΖΑΧΑΡΗ για 3 λεπτά.
Το αφηνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 2 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΟΡΦΑΤ με 1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ και 3 κ.σ. ΚΑΚΑΟ.

ΓΛΑΣΟ:
Ζεσταίνουμε 250 γρ ΒΙΤΑΜ με 1,5 φλ. του καφέ ΓΑΛΑ.
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 250 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λείο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε τον έναν πάτο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ, ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ με κουτάλι, ρίχνουμε πολύ απαλά ΚΡΕΜΑ χωρίς να την πατάμε δυνατά, βάζουμε πάνω της το άλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε πάλι.
Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Την ισιώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε το γλάσο.


Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι