
Αυτό το σοκολατένιο γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γυαλιστερό γλάσο είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Υλικά:
Για το Παντεσπάνι:
- 5 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. κακάο
Για το Σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
Για την Κρέμα:
- 2 μεταλλικά κουτιά φυτική σαντιγί Μόρφατ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κ.σ. κακάο
Για το Γλάσο:
- 250 γρ. Βιτάμ
- 1,5 φλ. του καφέ γάλα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Για το Παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται το μείγμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κακάο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ώστε να μη βγει ο αέρας.
- Απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 30x27 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο φέτες.
Για το Σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την Κρέμα:
- Χτυπάμε τα 2 κουτιά Μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Για το Γλάσο:
- Ζεσταίνουμε το Βιτάμ με το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το Βιτάμ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
Συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
- Με ένα κουτάλι, βρέχουμε ελαφρά τον πρώτο πάτο με σιρόπι.
- Προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα από την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι χωρίς να την πατάμε δυνατά.
- Σκεπάζουμε με τον δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, βγάζουμε και καλύπτουμε με το γλάσο.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει το γλάσο.