
Αυτό το σοκολατένιο γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γυαλιστερό γλάσο είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας! 
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
- 5 αυγά
 - 100 γρ. ζάχαρη
 - 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
 - 1 βανίλια
 - 4 κ.σ. κακάο
 
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερό
 - 1 ποτήρι ζάχαρη
 
Για την κρέμα:
- 2 μεταλλικά κουτιά φυτική σαντιγί Μόρφατ
 - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
 - 3 κ.σ. κακάο
 
Για το γλάσο:
- 250 γρ. Βιτάμ
 - 1,5 φλ. του καφέ γάλα
 - 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται το μείγμα.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κακάο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ώστε να μη βγει ο αέρας.
 - Απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 30x27 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά.
 - Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο φέτες.
 
Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
 - Αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για την κρέμα:
- Χτυπάμε τα 2 κουτιά Μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
 
Για το γλάσο:
- Ζεσταίνουμε το Βιτάμ με το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το Βιτάμ.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
 
Συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
 - Με ένα κουτάλι, βρέχουμε ελαφρά τον πρώτο πάτο με σιρόπι.
 - Προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα από την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι χωρίς να την πατάμε δυνατά.
 - Σκεπάζουμε με τον δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
 - Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, βγάζουμε και καλύπτουμε με το γλάσο.
 - Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει το γλάσο.
 
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou