Πάστες ταψιού



ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ


Βγήκαν 18 κομμάτια.

Υλικά
και εκτέλεση8 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου,
24 κουταλιες κοφτες ζαχαρη,
2 κσ χλιαρό νερό ,
16 κουταλιες αλευρι γοχ ,
8 κουταλιες κακάο
1φακελακι μπεικιν ανακατεμενα με το αλεύρι.

Κρέμα
2 μορφατ από το ψυγείο χτυπάμε να γίνει σαντιγί +1καραμελομένο ζαχαρούχο μια βανίλια χτυπάμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

ΣΙΡΌΠΙ
3 φλιτζανάκι μικρό του ελληνικού καφέ νερό, 2 κσ. ζαχαρη αν θέλετε πιό γλυκό βάλτε παραπάνω ζάχαρη εγώ βάζω δύο κσ., 1 κουταλια νές καφε , 1 κουταλιά κακάο...βράζουμε 2- 4 λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια+ 150γρ γάλα εβαπορέ σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε μικροκύματα μέχρι να λιώσει στο τέλος ρίχνουμε 1κσ μέλι ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε πάνω στο γλυκό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει καλά, βάζουμε το νερό και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι το κακάο και το μπέκιν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφρά , ψήνουμε στους 180 βαθμούς σέ λαδόκολλα μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα περίπου 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει κόβουμε στη μέση.
Το σιροπιάζουμε .
Στρώνουμε την γέμιση ανάμεσα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες .
Από πάνω το γλάσο και στόλισμα ότι κ όπως μας αρέσει !!
Όλα να είναι κρύα όταν στήσουμε το γλυκό μας και πριν να βάλω το γλάσο άφησα ώρες στο ψυγείο μετά έβαλα το χλιαρό γλάσο.
Έκανα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και μετά έκοψα στα δύο .
Όταν κόβεται μετά από κάθε κομμάτι θα πλένετε το μαχαίρι για να βγουν όμορφα!

ΠΗΓΗ: Θεοδοσία Χαλβαντζή (συνταγή), Άννα Αννούλα (εκτέλεση)