ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Από τα πιο νόστιμα φαγητά με μοσχάρι!
Ίσως σας φανεί λίγο παράξενος ο τρόπος μαγειρέματος αφού τσιγαρίζουμε τα πάντα στο ίδιο σκεύος πριν το βάλουμε στο φούρνο, το φαγητό όμως γίνεται πεντανόστιμο χωρίς να λερώνουμε πολλά σκεύη!
Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- Ένα κρεμμύδι ολόκληρο
- Ένα καρότο ολόκληρο
- Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια κριθαράκι μέτριο
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 8 ποτήρια από το ζωμό που έβρασε το κρέας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Έβρασα το μοσχάρι σε αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι και καρότο.
- Αφού έβρασε το κρέας άλεσα τα λαχανικά με λίγο από το ζωμό και τα έβαλα σε παγοθήκη στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσω για νοστιμιά σε άλλα φαγητά.
- Στο πυρέξ που χρησιμοποίησα για να ψήσω το φαγητό τσιγάρισα με το λάδι το κρεμμύδι και το κρέας να πάρει χρώμα.
- Έσπρωξα προς την άκρη του πυρέξ το κρέας και πρόσθεσα δυο νεροπότηρα κριθαράκι και το τσιγάρισα λίγο κι αυτό.
- Πρόσθεσα την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό του κρέατος, αλάτι και πιπέρι.
- Τακτοποίησα το κρέας ομοιόμορφα στο πυρέξ και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, ο φούρνος πάνω - κάτω, για περίπου 30 λεπτά.
- Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυράκι απο πάνω. Εγώ αυτή τη φορά δεν έβαλα..
Παρατηρήσεις:
- Όταν το βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό!
Δημιουργός συνταγής: Daphne Toutiou
