Κριθαράκι με κρέας στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κριθαράκι με κρέας στο φούρνο

Υλικά
1 Κριθαράκι μέτριο
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 ½ πρέζα αλάτι
1 ½ πρέζα πιπέρι
1 ½ πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
2 με 3 ντομάτες κομμένες κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, τις ντομάτες , το βούτυρο και 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι σε ένα πυρέξ ή ταψί , προσθέτουμε 1 ακόμη ποτήρι νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Αν το κριθαράκι πιει γρήγορα όλο του το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.