Κριθαράκι με κρέας στο φούρνο



ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά
1 κριθαράκι μέτριο
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 ½ πρέζα αλάτι
1 ½ πρέζα πιπέρι
1 ½ πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
2 με 3 ντομάτες κομμένες κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, τις ντομάτες , το βούτυρο και 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι σε ένα πυρέξ ή ταψί , προσθέτουμε 1 ακόμη ποτήρι νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. 
Αν το κριθαράκι πιει γρήγορα όλο του το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.